Gezondheidsklachten

Lees hieronder meer over gezondheidsklachten

Overgewicht

Overgewicht wordt veroorzaakt doordat een persoon meer calorieën binnenkrijgt dan hij of zij verbrandt. Dit kan verschillende oorzaken hebben zoals een calorierijk dieet, weinig beweging, erfelijke factoren of het jojo-effect. Iemand met een BMI* boven de 25 wordt beschouwd als te zwaar (overgewicht).

BMI?
Het begrip BMI maakt geen onderscheid tussen vet- en spierweefsel. Ook maakt het geen verschil tussen vet om het middel / in de buikholte en ander vet. Dit terwijl een dergelijk onderscheid belangrijk is om je gezondheid in te schatten. In de EPD-3-praktijk is alle apparatuur aanwezig om dit exact te bepalen.

* Body Mass Index (BMI): het lichaamsgewicht in kilo’s, gedeeld door de lichaamslengte in meters in het kwadraat.

EPD-3:

Het EPD-3-voedingsprogramma voorkomt hongergevoel doordat het de bloedsuikerspiegel normaal houdt. Tijdens het programma eet je namelijk elk uur een kleine maaltijd. Tegelijk vermindert je calorie-inname flink. Het EPD-3-voedingsprogramma helpt bij overgewicht, zónder hongergevoel, terwijl het de stofwisseling bevordert.

Ondersteunt je stofwisseling
Alle maaltijden van het EPD-3-voedingsprogramma bestaan uit een gelijke verhouding koolhydraten, vet en eiwit. Dit ondersteunt de (vet-)stofwisseling, daarmee legt het programma een goede basis voor het behoud van een optimaal gewicht. Beweeg daarbij dagelijks een half uur: ook dit verhoogt het energieverbruik.

Bloeddruk

Het bloed staat in de bloedvaten onder spanning of druk. Een te hoge druk noemen we hoge bloeddruk. Dit vergroot de kans op hart- en vaatziekten, beroerte, nierfalen en een hartaanval. Naast erfelijkheid kunnen o.a. ook overgewicht, suikerziekte en stress bijdragen aan het ontstaan van een hoge bloeddruk.

Behandeling
Hoge bloeddruk komt vaak voor in combinatie met vetophoping in de buikholte. Vaak is de oorzaak slagaderverkalking. Het hart moet hierdoor krachtiger pompen. Vaak bestaat de behandeling uit een gezonde leefstijl, soms in combinatie met medicijnen. Onderdelen van deze leefstijl zijn o.a. gezonde voeding, een gezond gewicht, regelmatige beweging en een laag cholesterolgehalte.

EPD-3:

Het EPD-3-voedingsprogramma is gunstig voor de bloeddruk. Het helpt bij overgewicht en draagt bij aan een gezonde vochthuishouding. Bij een gezond gewicht hoeft het hart minder hard te pompen om het bloed in de weefsels te krijgen. Bij een gewichtsverlies van 10% kunt je al een daling van de bloeddruk bereiken, mits deze voordien te hoog was.

Geen hongergevoel
Het EPD-3-voedingsprogramma voorkomt hongergevoel doordat het de bloedsuikerspiegel normaal houdt. Je eet namelijk elk uur een kleine maaltijd. Tegelijkertijd daalt je calorie-inname flink. Dit helpt bij overgewicht, zónder hongergevoel. Ook reguleert het EPD-3-voedingsprogramma de vochthuishouding, wat gunstig is voor de bloeddruk.

Cholesterol

Cholesterol is een vetachtige bouwstof in ons lichaam. Een teveel aan cholesterol is ongezond. Naast erfelijkheid zijn o.a. ongezonde voeding, overgewicht en stress oorzaken van hoog cholesterol. Het aanpassen van je leefstijl kan een natuurlijke en effectieve manier zijn om je cholesterol te verlagen.

LDL-cholesterol
Cholesterol wordt in ons bloed vervoerd door lipoproteïnen. Lage dichtheid lipoproteïne (LDL) transporteert cholesterol in het bloed. Hoge dichtheid lipoproteïne (HDL) neemt overtollig cholesterol op en voert het af naar de lever. Daarom noemen weHDL-cholesterol ‘goed’ en LDL-cholesterol ‘slecht’. Een verhoogdLDL-cholesterolgehalte vergroot het risico op slagaderverkalking.

EPD-3:

Het EPD-3-voedingsprogramma helpt bij overgewicht en helpt op gewicht te blijven. Doordat je calorie-inname flink daalt, gaat het lichaam (opgeslagen) vetten verbruiken. Dit helpt bij de verlaging van het cholesterolgehalte. In overleg met je eigen arts kan op termijn de cholesterolmedicatie eventueel afgebouwd worden.

Afvallen zonder hongergevoel
Het EPD-3-voedingsprogramma ondersteunt de (vet-)stofwisseling. Je eet elk uur een kleine maaltijd met een gelijke samenstelling koolhydraten / eiwit / vet. Dit voorkomt hongergevoel doordat het de bloedsuikerspiegel normaal houdt. Het EPD-3-voedingsprogramma biedt een gezonde, volwaardige voeding.

Ontgiften

Ontgiften wordt ook wel ontslakken of detox (afkorting van detoxificatie) genoemd. Het begrip is duizenden jaren oud en stamt uit de natuurgeneeskunde. Volgens deze geneeskunde betekent ziekte dat het lichaam uit balans is. Een mogelijke reden voor die disbalans is een ophoping van afvalstoffen.

Afvalstoffen
Dagelijks krijgen we afvalstoffen binnen via onze omgeving, vocht en voeding. Het lichaam verwerkt de afvalstoffen in de lever, nieren, huid en longen. Dit kost veel energie en met sommige stoffen hebben we meer moeite. Een ophoping aan afvalstoffen kan diverse klachten veroorzaken zoals vermoeidheid.

Detoxkuur
We helpen ons lichaam bij het verwerken van afvalstoffen door één of twee keer per jaar een detoxkuur te volgen. Hier zijn nogal agressieve manieren voor zoals een hongerdieet, vastenkuur, klysma of laxeermiddelen. Het EPD-3-voedingsprogramma werkt ontslakkend en ondersteunt de stofwisseling op een gezonde, natuurlijke manier.

EPD-3:

Tijdens een detox met het EPD-3-voedingsprogramma eet je minder calorieën en drinkt je minimaal twee liter water per dag. Ook eet je elk uur een kleine maaltijd met een gelijke samenstelling koolhydraten / eiwit / vet. Dit voorkomt hongergevoel doordat het de bloedsuikerspiegel normaal houdt en bevordert de stofwisseling.

Consult aanvragen

Vraag hieronder uw eerste consult aan.


    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]