Ervaringen

Vind hieronder meer informatie over de ervaringen van Thomas Norbart, arts

Na jarenlang te lijden aan ernstige darmklachten en vermoeidheid besluit Valerie (28) aan haar gezondheid te werken met het EPD-3-programma.

In tien weken tijd lukt het haar om onder mijn medische begeleiding haar darmen grotendeels tot rust te brengen, meer energie te krijgen en ruim tien kilo af te vallen.

Wanneer ik Valerie ontmoet, heeft ze al jaren last van een spastische darm met diaree en pijnlijke darmkrampen. Bijkomend gevolg van deze aandoening is dat ze erg weinig energie heeft, haar vermoeidheid geeft ze een negen op een schaal van één tot tien. Vanwege haar darmproblemen heeft Valerie een moeizame verhouding met eten: veel producten kan ze slecht verdragen en ze eet erg onregelmatig. Hierdoor, en door haar gebrek aan energie voor beweging, is ze de afgelopen jaren flink aangekomen. Valerie komt bij mij met de vraag of het EPD-3-programma haar kan helpen met haar darmenproblemen, overgewicht en vermoeidheid.

Frisse avondwandeling
Na ons eerste kennismakingsconsult is Valerie begonnen met het EPD-3-programma. Na een paar dagen hoorde ik al positieve berichten van haar: haar darmen worden duidelijk rustiger en ze voelt zich over het algemeen goed. Een paar weken later merkt de man van Valerie een duidelijk verschil: zijn vrouw komt een stuk minder uitgeput thuis van haar werk als administratief medewerkster. Ging ze voorheen meestal direct na het eten naar bed, nu blijft ze nog even op en is er af en toe zelfs energie voor een frisse avondwandeling. Ook Valerie merkt in toenemende mate dat ze zich fitter en gezonder voelt.

Herstellende werking
Het EPD-3-programma kan een sterk rustgevende werking hebben op de darmen: dankzij de regelmatige voeding en de constante suikerspiegel kan het darmslijmvlies zich herstellen. Dit proces duurt minimaal acht weken. Daarom heb ik Valerie aangeraden het programma tien weken vol te houden. Voor haar was dit absoluut geen opgave, ze voelde zich tijdens het programma namelijk beter dan in tijden daarvoor. In de laatste weken geeft ze haar vermoeidheid zelfs nog maar een twee op een schaal van één tot tien. Zoals in het overzicht te zien is verliest Valerie daarnaast ook nog meer dan tien kilo gewicht, een resultaat waar zij heel tevreden mee is.

Rustig weer opbouwen

Na tien weken het EPD-3-progrmamma te hebben gevolgd heeft Valerie haar eetpatroon rustig weer opgebouwd. Daarbij heeft ze rekening gehouden met een aantal adviezen. Zo probeert ze over de dag heen veel kleine maaltijden te nuttigen en eet ze niet te vet, te kruidig of te zoet. Ook vermijdt ze de producten waar haar darmen op reageren. Inmiddels is Valerie al weer jaren goed op gewicht en voelt ze zich vitaal. Elk najaar herhaalt ze de kuur voor twee weken, om haar lichaam en darmen een reinigingskuur te geven.

Consult aanvragen

Vraag hieronder uw eerste consult aan.


    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]